Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΟΤΑΝ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΣΠΑΕΙ ΚΑΘΕ ΡΕΚΟΡ




Image result for δηλωση μετανοιας







Έχω πει πολλές φορές στον εαυτό μου να μη ασχολούμαι με την πολιτική σκηνή της χώρας για τον απλό λόγο οτι αυτή δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι ένας χρεοκοπημένος λαός -από κάθε άποψη-  και μια χώρα που έχει μεταβληθεί σε οικονομικό προτεκτοράτο, όπου οι εκλογές δεν παίζουν κανένα ρόλο μιας και οι κυβερνήσεις δεν χαράζουν ανεξάρτητη πολιτική αλλά ακολουθούν τις εντολές των αυτοαποκαλούμενων "δανειστών"(Ο σωστός όρος θα ήταν "κατακτητών"). Ειδικά με την υπερψήφιση του 3ου "μνημονίου" δηλαδή των ατιμωτικών όρων της υποτέλειας, από την συντριπτική πλειοψηφία (220) του Κοινοβουλίου (η λέξη Ελληνικό είναι πολύ βαριά για να την χρησιμοποιήσω, και δεν αρμόζει στην περίσταση) θεωρώ τουλάχιστον παιδαριώδες να ασχοληθεί, κάποιος που διαθέτει στοιχειώδη λογική, με τα ανύπαρκτα πολιτικά δρώμενα του τόπου.
Όμως ο διάβολος δεν με αφήνει να αγιάσω. Τελευταίος πειρασμός στάθηκε η περίφημη επιστολή -δήλωση μετανοίας - της "κυβέρνησης" που φέρει την υπογραφή του Τσακαλώτου.( Είναι πολύ βολικό να κρύβεσαι πίσω από έναν τύπο που πριν μερικά χρόνια πούλαγε κουπόνια για σουβλάκια στα ετήσια φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ....). Όσο για τον ντόρο που σήκωσε η "αντιπολίτευση" γύρω από αυτή; Τι να πεις!! Η γελοιότητα τους κτύπησε κόκκινο. Ας αφήσω όμως,τον Πιτσιρίκο να σας τα πει καλύτερα από εμένα, αφού εγώ φοβάμαι οτι θα χάσω το μέτρο από την αγανάκτηση και την οργή:



"Αυτό που συμβαίνει με την επιστολή Τσακαλώτου αναδεικνύει όλη την υποκρισία και την παράνοια που διακατέχει τα κόμματα που κυβερνούν ή θέλουν να κυβερνήσουν αλλά και μεγάλο τμήμα των Ελλήνων πολιτών
Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για παροχή βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ο ESM παγώνει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ενώ η Τρόικα δεν αρκείται στην δημόσια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως τα μέτρα ήταν εφάπαξ και αφορούσαν μόνο το 2016, και ζητάει γραπτές διαβεβαιώσεις υποταγής.
Ο Ευριπίδης Τσακαλώτος γράφει την επιστολή -που είναι μια ακόμα επιστολή ντροπής για την Ελλάδα και τους Έλληνες μετά την χρεοκοπία της χώρας- και επιβεβαιώνει αυτό που όλοι ξέρουμε: η Ελλάδα, από την ημέρα που μπήκε στα Μνημόνια είναι απόλυτα υποδουλωμένη και ακολουθεί πιστά τις διαταγές των Βρυξελλών.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για υποτέλεια και εξευτελισμό, ξεχνώντας (;) πως ο Αντώνης Σαμαράς –πριν εκλεγεί πρωθυπουργός- είχε διαβεβαιώσει με επιστολή του την Τρόικα πως …αν εκλεγόταν πρωθυπουργός, θα ήταν πιστό και υπάκουο σκυλάκι της Τρόικας.
Και βέβαια, και η επιστολή Σαμαρά είχε ζητηθεί από την Τρόικα.
Το πιο αστείο θα είναι να ζητήσει η Τρόικα επιστολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θα είναι δούλος της Τρόικας, αν γίνει πρωθυπουργός.
Βέβαια, δεν χρειάζεται να ζητηθεί τέτοια επιστολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού ο Μητσοτάκης είναι πιο Γερμανός και από τον Σόιμπλε.
Ο Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος επίσημος πρωθυπουργός της Τρόικας.
Τότε, γιατί διαμαρτύρεται η Νέα Δημοκρατία για την υποτέλεια Τσακαλώτου;
Εσείς πείτε μου.
Η πολιτική ζωή στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο γελοιότητας....."

Η συνέχεια του άρθρου εδώ:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου