Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ











Σαρωτική νίκη του ΟΧΙ (σχεδόν 60%) στην συνταγματική μεταρρύθμιση που αποδυνάμωνε το Ιταλικό Κοινοβούλιο και έδινε υπερεξουσίες στο Γερμανικό μόρφωμα που λέγεται Ε.Ε. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας είναι υπό παραίτηση σε αντίθεση με τον Έλληνα πρωθυπουργό που αντέστρεψε το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος και μετέτρεψε την Ελλάδα από ανεξάρτητη χώρα σε οικονομικό προτεκτοράτο. Πολλοί λένε ότι το τέλος του ευρώ πλησιάζει.
Μετά το ΟΧΙ των Ελλήνων που πραξικοπηματικά έγινε ΝΑΙ, το Brexit των Βρετανών,έρχεται το ΟΧΙ των Ιταλών.Με περίπου παραπλήσια ποσοστά και οι τρεις λαοί είπαν ΟΧΙ στην κατάλυση της Δημοκρατίας, ΟΧΙ στην τυραννία των Γερμανοκρατούμενων Βρυξελλών. Αποδείχτηκε ότι καμιά μέθοδος τρομοκρατίας δεν στάθηκε ικανή να κάμψει τη θέληση των πολιτών (Οι Ιταλοί ψήφισαν χθες με το φόβο της κατάρρευσης των ιταλικών τραπεζών. Εμείς ψηφίσαμε με κλειστές τράπεζες και κάπιταλ κοντρολς και οι Βρετανοί με το φόβο της οριστικής αποβολής από την Ευρώπη).


Image result for italy referendum


Άνοιξε λοιπόν ο δρόμος  για μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη. Όσο οι πολίτες καταπιέζονται και τρομοκρατούνται από την οικονομική ασφυξία που επιβάλλει το διεστραμμένο κονκλάβιο των Βρυξελλών τόσο θα μεγαλώνει η αντίδραση, η οποία θα εκφράζεται με εκκωφαντικό τρόπο όποτε της δίνεται η ευκαιρία.Νομίζω ότι η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι. Είτε θα αλλάξει και θα μετατραπεί στην Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης, είτε θα διαλυθεί πολύ σύντομα.
Όσο εξαθλιώνονται και καταπιέζονται οι πολίτες, τόσο συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν μέλλον. Η απελπισία τότε, μετατρέπεται σε απάθεια και ο φόβος της χειροτέρευσης των πραγμάτων αρχίζει να ελαττώνεται μέχρι που εξαφανίζεται τελείως. Ανάλογη πορεία έχει και η ισχύ της εξουσία. Γίνεται λαομίσητη και παντελώς ανίσχυρη.
Θα ήταν χρήσιμο να εξετάσει κάποιος τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Δημοψηφίσματος της Ελλάδας, της Βρετανίας και της Ιταλίας. Δηλαδή ποιες κοινωνικές ομάδες ψήφισαν ΝΑΙ και ποιες ΟΧΙ.
Η Ιστορία είναι γεμάτη με δεκάδες παραδείγματα για το τι συμβαίνει όταν μια κοινωνία φτάνει σε μια τέτοια οριακή κατάσταση. Η πορεία της είναι συγκεκριμένη, μη αναστρέψιμη και τα αποτελέσματα γνωστά.

Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική ή όπως μου είπε ένας καλός μου φίλος: " Στις μέρες μας θα τα δούμε όλα. Μα όλα!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου