Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ: ΤΟ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΥΜΕΝΟ κ.ΤΣΙΠΡΑ




Αποτέλεσμα εικόνας για παπατζης κολπο



Χθες βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό. Κατά την γνώμη μου η πράξη αυτή δείχνει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των εξελίξεων. Είναι πλέον ορατό ότι η δεύτερη αξιολόγηση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, αφού οι στόχοι δεν έχουν πιαστεί και το 4ο μνημόνιο είναι προ των πυλών.Προτιμά λοιπόν να έρθει, μέσω μονομερών ενεργειών, σε ρήξη με τους "δανειστές" παρά να υπογράψει μέτρα που θα φέρουν τον πολιτικό του  θάνατο.  Οι "δανειστές" πέρα ότι  ζητούν αίμα, που η Κυβέρνηση αδυνατεί να το δώσει για το λόγο που μόλις προανέφερα , επιφυλάσσουν και μια δεύτερη άσχημη έκπληξη στη ανήμπορη να αντιδράσει Κυβέρνηση. 


Αυτή είναι,η δεύτερη θηλιά που ετοιμάζονται να περάσουν στο λαιμό της Ελλάδας και ονομάζεται προσφυγικό ζήτημα.Παρακολουθώντας με προσοχή την επιχειρηματολογία του Τσίπρα για το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση από το προσφυγικό κύμα, καταλαβαίνει  κανείς ότι η Ευρώπη ενεργοποιώντας το Δουβλίνο 2 κλείνει την πόρτα της στους πρόσφυγες, αφήνοντας την Ελλάδα να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών και καταφύγιο- όπως λένε οι μυστικές υπηρεσίες των "φίλων" μας- ισλαμιστών και άλλων κακοποιών στοιχείων . Αν καταρρεύσει και η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας (πράγμα πολύ πιθανόν) και ο Ερντογάν πραγματοποιήσει τις απειλές του, τότε τα νησιά θα δέχονται  ημερησίως 3000 πρόσφυγες.
Ας επανέλθω στην παροχή προς τους συνταξιούχους που από χθες χαίρονται οι άμοιροι. Είναι δεδομένο ότι το μοίρασμα του μεγαλύτερου μέρους του υποτιθέμενου πλεονάσματος στους συνταξιούχους θα φέρει την άμεση αντίδραση της Ε.Ε. και του ΔΝΤ που θα έχει ως αποτέλεσμα το πάγωμα των "διαπραγματεύσεων" ουσιαστικά όμως το πάγωμα της αξιολόγησης. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα επιτρέψουν να μοιραστούν τα χρήματα που υποσχέθηκε ο Τσίπρας και ούτε θα τον αφήσουν να παγώσει τον ΦΠΑ.
Παράλληλα το επόμενο διάστημα η Τουρκία θα εντείνει τις προκλήσεις όπως θα ενταθούν και οι πιέσεις για άμεση λύση του Κυπριακού.
Έτσι ο Τσίπρας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προτίμησαν μια "ηρωική" έξοδο παρά να επωμιστούν όλο αυτό το βάρος των γεγονότων που έρχονται. Φυσικά κορόιδα δεν υπάρχουν για να αναλάβουν την καυτή πατάτα. Έτσι το σενάριο των εκλογών είναι πολύ δύσκολο να βγει.Το πιθανότερο να πάμε σε Κυβέρνηση με διορισμένο Πρωθυπουργό εκτός πολιτικής σκηνής που θα εκτελέσει τις εντολές και τον Ελληνικό λαό και θα αποχωρήσει. Όσο για τον Ελληνικό λαό τι να πω; Μια βόλτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κάνει κάποιος και να διαβάσει τα δεκάδες σχόλια των πολιτών θα καταλάβει και θα πικραθεί. Όπως θα πικραθεί με την τάχα αγανάκτηση των κομμάτων που υπάρχουν στη Βουλή που αντιμετωπίζουν το διάγγελμα τόσο επιδερμικά μόνο και μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.Το συμπέρασμα είναι ένα: η χώρα βρίσκεται σε βαθιά πολιτική και κοινωνική κρίση που την κάνουν ευάλωτη στις ορέξεις όλων αυτών που εποφθαλμιούν την εδαφική της ακεραιότητα.
Η εθνική τραγωδία βρίσκεται προ των πυλών και κανείς δεν είναι ανεύθυνος για αυτό.Ούτε  πρόκειται να γλιτώσει από την κρίση της ιστορίας.Στις  αρχαίες τραγωδίες όταν η πλοκή έφτανε σε αδιέξοδο παρουσιάζονταν ο "από μηχανής" Θεός που έδινε τη λύση. Λέτε να συμβεί και στην περίπτωσή μας αυτό; Προσωπικά δεν το νομίζω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου