Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

LEMMY: ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ





Image result for lemmy 2015


Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο την έκανε ο Lemmy για άλλους κόσμους. Ο θάνατος τον βρήκε την ώρα που ήταν καθισμένος στην πολυθρόνα του και έπαιζε το αγαπημένο του ηλεκτρονικό παιγνίδι.Ο Lemmy κατάφερε να κατακτήσει τον σεβασμό όχι μόνο της μουσικής κοινότητας αλλά και της παγκόσμιας κοινής γνώμης που έχει κάποια σχέση ακόμα και ελάχιστη με τα δρώμενα της ροκ μουσικής. Αυτό που του αναγνωρίζουν όλοι ήταν η αυθεντικότητά του. Ποτέ δεν ακολούθησε το ρεύμα των καιρών και σχεδόν πάντα πήγε κόντρα σε αυτό. Όπως το Ιούνιο του 1977 όταν η έκρηξη του πάνκ βρισκόταν σε εξέλιξη.Τότε που καθετί που θύμιζε το παλιό ήταν αφορισμένο ο Lemmy φτιάχνει τους MOTORHEAD ηχογραφεί το ομώνυμο δίσκο. Ένα άλμπουμ με σκληρό heavy-metal ήχο όχι απλά ανήκουστο αλλά αιρετικό για εκείνη την εποχή. 
Ο Lemmy φρόντισε να παραμείνει αταλάντευτος όλα αυτά τα χρόνια παίζοντας ροκ΄ν΄ρολ(όπως ο ίδιος υποστήριζε απορρίπτοντας κάθε άλλο τίτλο για τη μουσική του) και ζώντας ως μια ροκ΄ν΄ρολ φιγούρα βγαλμένη από τη δεκαετία του '50 η οποία μετουσιώνει συνεχώς στοιχεία που έβρισκε στο δρόμο της πορείας της μέσα στο χρόνο και άξιζαν κάποιας προσοχής.
Πολλοί που δεν γνωρίζουν τον Lemmy θα νομίσουν κρίνοντας τον επιφανειακά ότι πρόκειται για ένα παρακμιακό μέθυσο γερο-ροκά που έτυχε οι ιδιορρυθμίες του να τον κάνουν διάσημο.

Αντί άλλου σχολίου θα αναρτήσω ένα ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή του για να αποκτήσει όποιος το παρακολουθήσει δικιά του άποψη.Το ντοκιμαντέρ έχει ελληνικούς υπότιτλους. Όπως και το τραγούδι που θα αναρτήσω και ίσως οι στίχοι του  να αποτελέσουν έκπληξη . Σε αυτό το σημείο θα μνημονεύσω οτι ο Lemmy υπήρξε ενάντιος της οργανωμένης θρησκείας (κάθε μορφής) της οργανωμένης πολιτικής και του πολέμου. Ακούστε το τραγούδι και παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ το οποίο κρύβει πολλές και ενδιαφέρουσες εκπλήξεις

https://youtu.be/e-JGuPThrl4



https://youtu.be/Kp2aZkqFdJs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου