Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΤΟ "ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ" ΚΚΕ






Image result for κκε





Την Τετάρτη  5 Απριλίου η στήλη «Η άποψη» της Εφημερίδας των Συντακτών, που εκφράζει πάντα τη γραμμή της εφημερίδας,  έγραψε με αφορμή την εισήγηση της Κ.Ε. του ΚΚΕ στο 20ο Συνέδριο του κόμματος:
(Εδώ ολόκληρο το άρθρο:http://www.efsyn.gr/arthro/o-realismos-toy-kke).
«Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας , οφείλει να το σέβεται για την ιστορία του, τους κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες του, για τη σαφήνεια του λόγου του, για το ρεαλισμό του....Χαρακτηριστικό δείγμα ρεαλισμού του ΚΚΕ είναι όσα είπε ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρουσιάζοντας την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής στο 20ο συνέδριο του κόμματος, για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ».
Η Εφημερίδα των Συντακτών συνεχίζοντας τον σχολιασμό της γράφει:«Αναμφίβολα οι εκτιμήσεις αυτές του ΚΚΕ όσο τραγικές κι αν ακούγονται δε συνιστούν κινδυνολογία. Είναι μια ωμή, ρεαλιστική αποτίμηση των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης εξέλιξης την οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους και να προετοιμάζονται».


Ας διαβάσουμε τι ακριβώς είπε ο Δ. Κουτσούμπας, όπως αναγράφονται στον 902.gr

"Από τη μετάβαση, είτε σ’ ένα "διπλό νόμισμα" (ένα για την εσωτερική κυκλοφορία και ένα για τις διεθνείς συναλλαγές) και -στη συνέχεια- σ’ ένα αμιγώς εθνικό νόμισμα είτε στη σύνδεση με οποιαδήποτε μορφή με νόμισμα άλλης ισχυρής καπιταλιστικής δύναμης, μεγάλος χαμένος θα είναι και πάλι ο λαός, κάτι που ισχύει φυσικά και στην περίπτωση της υπογραφής μιας νέας δανειακής Συμφωνίας-Μνημονίου με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος, το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η βιομηχανία. Επίσης, θα χτυπηθεί κι ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών.
Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτή την περίπτωση κερδισμένο. Η ελληνική αστική τάξη και ιδιαίτερα τα μονοπώλια, παρά το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους δεν επιθυμούν την έξοδο από την Ευρωζώνη, έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν, μετακινώντας κεφάλαια και αναπληρώνοντας την όποια ζημιά με την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων και το τσάκισμα μισθών και μεροκάματων. Ιδιαίτερα, μάλιστα, ορισμένα τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν ωφελημένα, γι’ αυτό και στήριξαν και στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Κερδισμένο θα βγει κι εκείνο το τμήμα του κεφαλαίου που θα ωφεληθεί περισσότερο από την αύξηση της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης μέσω της καταστροφής ενός μέρους του κεφαλαίου που πιθανώς θα συνοδεύσει την αλλαγή νομίσματος.
Κοροϊδεύουν συνειδητά το λαό όσοι ισχυρίζονται ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και η υιοθέτηση ενός πιο υποτιμημένου νομίσματος μπορεί να αποτελέσει κρίκο βελτίωσης της ζωής του λαού μέσω της ώθησης που θα δώσει στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Η όποια καπιταλιστική ανάπτυξη, αν επιτευχθεί σε μια πορεία, δεν θα συνοδευτεί από ουσιαστική ανάκαμψη μισθών, συντάξεων, δικαιωμάτων, δεν θα ωφελήσει το λαό.
Η καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα δεν συνιστά ρήξη προς όφελος του λαού. Όσες πολιτικές δυνάμεις προβάλλουν έναν τέτοιο στόχο ως "λύση" ή ως ενδιάμεσο στόχο ριζικών αλλαγών, παίζουν αντικειμενικά το παιχνίδι τμημάτων του κεφαλαίου. Αυτή η επιλογή δεν οδηγεί σε επιστροφή στα σχετικά καλύτερα επίπεδα διαβίωσης των δεκαετιών του ’80 και του ’90, όπως διατυμπανίζεται από ορισμένους. Και στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος θα "βασιλεύουν" οι βάρβαροι νόμοι της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, ο αδυσώπητος μονοπωλιακός ανταγωνισμός. Και σε αυτή την περίπτωση οι δεσμεύσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΟΟΣΑ θα σφίγγουν τη μέγγενη για το λαό. Αυτός θα κληθεί και πάλι -ακόμα και με αυταρχικά και τρομοκρατικά μέτρα- να πληρώσει τα δάνεια από τις χρηματαγορές, από τις επενδυτικές τράπεζες, από τα ταμεία των σημερινών ή άλλων ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και νομισματικών ενώσεων, στις οποίες πιθανόν να συμμετέχει. Άλλωστε οι πολιτικές ξεζουμίσματος των εργαζομένων εφαρμόζονται και στις χώρες του ευρώ και στις καπιταλιστικές χώρες με εθνικά νομίσματα, είτε αυτές είναι πιο ισχυρές, όπως η Βρετανία, η Ρωσία, η Κίνα, η Βραζιλία, είτε πιο αδύναμες."
(Ολόκληρη η εισήγηση εδώ:http://www.902.gr/eidisi/politiki/125621/eisigisi-tis-ke-toy-kke-sto-20o-synedrio-foto )
Όλα τα παραπάνω μου θυμίζουν έντονα την επιχειρηματολογία των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης με την μόνη διαφορά αυτή την φορά είναι περιτυλιγμένη με την χαρακτηριστική κομμουνιστική ρητορεία. Εντύπωση επίσης,μου προκαλεί το γεγονός ότι την ίδια πάνω -κάτω επιχειρηματολογία χρησιμοποιούν και τα λεγόμενα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΚΕΝΤΡΩΟΙ). Δεν μιλάω για τον ΣΕΒ ή το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας που ουσιαστικά έχουν απαγορεύσει κάθε συζήτηση για το εθνικό νόμισμα. Φυσικά το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που εκτός από την εφημερίδα των Συντακτών το σέβονται όλοι οι προαναφερόμενοι και δεν είναι τυχαίο που πολλοί απ΄αυτούς έχουν περάσει από τις τάξεις του όπως ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.
Φυσικά πέρα από την όποια διαπίστωση για την συμπτωματική(;) σύγκλιση απόψεων μεταξύ του ΚΚΕ και του κεφαλαίου,υπάρχει και ο αντίλογος που αποδεικνύει ότι όλα τα παραπάνω στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης και μοιάζουν μάλλον με σενάρια επιστημονικής φαντασίας. 
Ας το πάρουμε απόφαση αγαπητοί φίλοι και φίλες.Τον Γολγοθά τον ανεβαίνουμε μόνοι μας και μόνοι μας πρέπει να βρούμε τις λύσεις που όσο περνά ο καιρός και αδρανούμε τόσο οι επιλογές ελαχιστοποιούνται.
Τέλος, ας μας εξηγήσει η καλή εφημερίδα κλώνος της Ελευθεροτυπίας για ποιον ακριβώς λόγο θα πρέπει να σεβόμαστε την ιστορία του ΚΚΕ. Για την συμφωνία της Βάρκιζας; την αποκήρυξη του Βελουχιώτη; την εκλογική αποχή του 46; την επίθεση στο σταθμό Χωροφυλακής του Λιτόχωρου που σήμανε την έναρξη του εμφυλίου;την στάση της ηγεσίας στην υπόθεση Μπελογιάννη; στην υπόθεση Πλουμπίδη; για τα γεγονότα στο Χημείο το 1979 ; Για το βρώμικο 89; για την περιφρούρηση της Βουλής στις μεγάλες κινητοποιήσεις εναντίον των μνημονίων; για ποιο από όλα αυτά; ή μήπως για την σαφήνεια του λόγου του; Μήπως μπορεί να μας εξηγήσει ποια τελικά είναι η θέση του ΚΚΕ τα τελευταία 7 χρόνια; Είναι με τη δραχμή; είναι με το ευρώ; είναι με την Ε.Ε.;είναι με το δολάριο; με το ρούβλι; με τι τέλος πάντων είναι;Ποια είναι η δική του πρόταση και τι έχει πράξει για να την υλοποιήσει;
Συμφωνεί που η χώρα έχει μετατραπεί σε οικονομικό προτεκτοράτο; και αν όχι τι έχει κάνει για αυτό; Πέρα από το να αντικαθιστά την Αστυνομία στη φύλαξη της Βουλής τι έχει πράξει όλα αυτά τα χρόνια για να προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και τι έχει πετύχει πέρα από το να κάνει την Πυθία δίνοντας διφορούμενους χρησμούς; Καταστροφολογικές εκτιμήσεις που δεν τεκμηριώνονται με στοιχεία φυσικά και αποτελούν κινδυνολογία που σκοπό έχει να υποτάξει την κάθε σκέψη για αντίδραση του κάθε δοκιμαζόμενου πολίτη. 

https://youtu.be/ecQpvgRrhxI

https://youtu.be/nwG27oV1mm4

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2011/10/blog-post_1556.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου