Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΑΡΝΟΥΜΑΙ!










Image result for φενερμπαχτσε μπασκετ turkish airlines






Χθες προτίμησα να παρακολουθήσω μια θεατρική παράσταση από νέους ερασιτέχνες ηθοποιούς που δίνουν όμως την ψυχή τους σε αυτό που αγαπούν, παρά να σταθώ απέναντι από την τηλεόραση για να δω το πανηγυράκι που έστησε ο Ερντογάν (TURKISH AIRLINES) με την πρόφαση ενός αγώνα μπάσκετ, όπου το άθλημα χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι για να αποκτήσουν οφέλη πολιτικοί και πολυεθνικές. Το αθλητικό ιδεώδες έχει δολοφονηθεί εδώ και πολύ καιρό από τους σπόνσορες, τους παράγοντες, τα γραφεία στοιχημάτων και όλους αυτούς τους παρείσακτους που έχουν βρει πρόσφορο έδαφος να κερδίζουν παρασιτικά.

Αρνούμαι να συμμετάσχω ως μέρος ενός αρρωστημένου σκηνικού, που στήνεται σε κάθε διεθνή αλλά και τοπική επίσημη αθλητική διοργάνωση.
Δυστυχώς ως φίλαθλος αισθάνομαι αηδιασμένος για τον τρόπο που ορισμένοι αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό.Θεωρώ ότι δεν διαφέρουν πολύ,ως προς τα κίνητρα, από το Χίτλερ στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου του 1936. Τότε ο ελεύθερος κόσμος απάντησε με την θρυλική παρουσία του Αμερικανού δρομέα Τζέσε Όουενς , ο οποίος γκρέμισε το γερμανικό ναζιστικό οικοδόμημα περί της ανωτερότητας της"αρείας φυλής".
Σήμερα δεν υπάρχει κανείς να πράξει κάτι αντίστοιχο.
Σήμερα στο όνομα του οικονομικού κέρδους τα αθλητικά στάδια έχουν μετατραπεί σε σύγχρονες ρωμαϊκές αρένες παρέχοντας ένα άλλου είδους "άρτο"(βλ. στοίχημα) που συνοδεύεται από πλαστά θεάματα που σκοπό έχουν να αναδείξουν ως πρωταγωνιστές τα "προϊόντα" που προσφέρουν οι διάφοροι "σπόνσορες".
Αρνούμαι να τους ακολουθήσω.

Image result for jesse owens 1936 olympics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου