Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΓΗ




Image result for καμμενος υπολογιστής






Μια σοβαρή βλάβη στον υπολογιστή είναι η αιτία της σιγής του ιστολογίου. Ελπίζω να επανέλθω σύντομα με νέο εξοπλισμό.Μέχρι τότε θα τα λέμε τηλεγραφικά από το facebook. 


Στο μεταξύ έχω ανακαλύψει ένα νέο ελκυστικό κόσμο τον κόσμο των έξυπνων τηλεφώνων. Ο πειρασμός είναι μεγάλος (μου φαίνεται ότι προσεγγίζει αυτό του προπατορικού αμαρτήματος)
και οι παγίδες πολλές. Προς το παρόν βρίσκομαι στο στάδιο της εξερεύνησης.

3 του Σεπτέμβρη σήμερα και πριν 174 χρόνια ο ελληνικός λαός επαναστάτησε ζητώντας Σύνταγμα. Ο τότε βασιλιάς Οθωνας τρομαγμένος αναγκάστηκε να το υπογράψει.Ήταν το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας. Σήμερα έχουμε Σύνταγμα που όμως δεν γνωρίζουμε τι γράφει. Φυσικά δεν γνωρίζουμε και τι σημαίνει η λέξη επανάσταση. Σαν σήμερα , το μακρινό 1974 ένας καθηγητής Οικονομικών που μόλις είχε επιστρέψει από την Αμερική, ο Ανδρέας Παπανδρέου, δημοσιοποίησε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ.
Σαν να βλέπω αμερικανική ταινία- πολιτικό θρίλερ του Σίντεϊ Πόλακ, όπου αυτοί που μαγειρεύουν την παγκόσμια πολιτική σκηνή δίνουν οδηγίες για το πως θα πορευτεί μια μικρή βαλκανική χώρα τα επόμενα 40 και βάλε χρόνια.

3 του Σεπτέμβρη 2017  και ο τωρινός  "Αντρέας" στη θέση του αυθεντικού Αντρέα αναρωτιέται για το αν ο Αντρέας έλεγε ψέματα. Ρητορικό το ερώτημα. 

3 του Σεπτέμβρη του 2017 και η Ελλάδα που έχει σχεδόν ξεπουλήσει όλο τον δημόσιο εθνικό πλούτο περιμένει να αρχίσουν οι κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών, από τις τράπεζες. Αυτά τα ευαγή ιδρύματα που χρεοκόπησαν και το αίμα του ελληνικού λαού τα κράτησε στη ζωή μέχρι σήμερα. Μάλλον εθίστηκαν στο αίμα και ζητούν κι άλλο.

3 του Σεπτέμβρη με γεγονότα να τρέχουν και ανθρώπους να παρακολουθούν σιωπηλοί και απαθείς να χάνουν τα πάντα. Κάηκε και ο υπολογιστής...

Καλό χειμώνα να έχουμε.  
Μια ευχή που την άκουγα από παιδί τέτοια εποχή και τώρα τελευταία έχει πάψει να λέγεται ακολουθώντας την γενική τάση: να κάνουμε οτι δεν βλέπουμε ότι μας είναι δυσάρεστο λες και με αυτό τον τρόπο θα το απαλείψουμε.
Για όσους βλέπουν την πραγματικότητα και παλεύουν μέσα σε αυτήν καλό χειμώνα και πάλι. Εσείς ξέρετε. Μετά τον χειμώνα έρχεται η Άνοιξη

Τα ξαναλέμε σύντομα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου